Workshopturné: "Ungdom mot grønnvasking"  

25.06.2020

«Ungdom mot grønnvasking» er en interaktiv workshop med øvelser, avstemninger og diskusjon. Måler er å gi ungdom flere unge verktøy til å tenke kritisk og helhetlig i kampen mot grønnvasking. Videre oppfordrer workshopen til økt klimaengasjement, økt innsikt i et viktig tema, og bidrar til mestringsevne i møte med vanskelige klimaspørsmål. 

Hva er grønnvasking? - Grønnvasking er det som skjer når bedrifter får seg selv, og sine produkter, til å virke «grønnere» enn de egentlig er. Noen ganger skjer det med uhell, andre ganger gjøres det bevisst - uansett handler om å spille på folks ønske om gjøre klimavennlige valg, men uten å bidra til å gjøre produktet eller tjenesten faktisk mer klimavennlig, og det er rett og slett ikke greit.

Stadig flere som bryr seg om klimaendringer - men vi må passe på at vi gjør valg og tiltak som faktisk fungerer. For ikke alt som virker grønt er nødvendigvis det, men hvordan skiller man det ene fra det andre? - Det er dét denne workshopen gir svar på.

Opplegget varer i omtrent 2-3 timer, og blir lagt opp til å følge smittevernsrådene.
Det passer best for ungdom i alder 13 år og oppover.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------

Alle typer fritidsklubber, skoleklasser, lag og andre grupper i alder 13-20 år kan søke. Lærere, trenere og andre kan søke på vegne av en ungdomsgruppe.

Send en mail til: tessa@klimaantropologen.no innen og fortell:

  • litt om din gruppe/klasse/lag/klubb, og hvorfor akkurat dere burde få en gratis workshop.
  • hvor mange dere er og hvor dere holder til.
  • hva dere håper å få ut av denne workshopen.

10 workshops skal deles ut og holdes høst og vinter 2020. Klimaantropologen kommer til å velge ut de mest relevante gruppene. 


Prosjektet er støttet av Solofondet. 
Illustrasjon av: Renate Sørgård - https://reneewoods.myportfolio.com/